Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

De ce cred că pisica nu e un animal de companie, ci direct de terapie!


De Crăciun i-am făcut cadou mamei o pisică. O fiică a lui Freud, albă, cu o mutriță adorabilă și care s-a lipit de mama din prima deși era toată familia la masă. 
Parcă a știut!
S-a lipit ea și de brad de parcă era un ornament cățărător, dar nimeni nu s-a supărat. Pisica mică, bradul mare, n-a căzut. 
Mama i-a pus numele Eva, “să o cheme ca pe bunică-sa”, apoi au început să se descopere una pe alta. 
Am “descoperit” și eu, în anii de când o am pe Eva mea și apoi pe Freud, motanul uriaș, câteva lucruri pe care le știam din cărți, dar nu le prea credeam, despre pisici.


O pisică te ajută să treci peste pierderea cuiva drag. 

Nu credeam asta. Cum să pierzi un om și să-l înlocuiești cu o pisică. Aici am greșit. Pisica nu înlocuiește pe nimeni, dar îți oferă ocazia să ai grijă de cineva și să iubești (atlfel, dar tot dragoste). 


Pisicile scad nivelul de stress. 

Viața de zi cu zi este uneori o serie de certuri. Omul se luptă pentru ce își dorește cu alți oameni care vor și ei cam același lucru sau se luptă cu propriile frici. Pisica pare că se bucură că există! Și dacă se bucură ea, parcă îți vine și ție să apreciezi viața!


Dormi mai bine. 

Mai ales dacă te gândești că ele știu primele dacă e un cutremur și ești liniștit când sunt ele liniștite. Ale mele cred că s-au defectat, că la ultimul cutremur nu s-au agitat deloc!! Sau sunt atât de bune încât și-au dat seama că o să fie unul mic :))


Pisicile sunt cel mai bun ceas deșteptător. 

Nu știu dacă toate, dar eu și Radu aveam o întâlnire importantă și foarte matinală pusă fix după ziua unei prietene. Ne-am culcat spre dimineață cu 5 alarme puse. Le-am dezactivat pe toate!!! Freud, motanul uriaș, a fost însă DE NEOPRIT! A miorlăit săracul cel puțin 30 de minute până când ne-a trezit și n-am ratat întâlnirea! True story!!


O companie care îți face bine se poate numi terapie, nu-i așa? Și dacă te mai gândești că pisicile mele poartă halat alb...
P.S. Pisicile pot să te ajute dacă vrei mai mulți followeri pe instagram :)) Eu le-am făcut un cont separat. Eu zic că-l merită :) https://www.instagram.com/marley.and.freud/