Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Dacă mă păcălești o dată e vina ta. Dacă mă păcălești zi de zi înseamnă că sunt exagerat de fraieră!


Un război al nervilor, cu mușchii întinși, polietilenă care cedează lăsând “sticlele” de plastic să se împrăștie prin parcare ca popicele la strike și multă, multă lipsă de logică. 
Eram cu primul soț când am văzut prima dată un documentar despre păcăleala cu apa plată și mă gândeam “De ce nu începe o revoluție? Să iasă oamenii pe stradă să protesteze?”
Dar presiunea grupului era mai mare decât presiunea apei așa că am continuat să-mi iau apă plată mai mult în funcție de designul sticlei decât de ce scria pe etichetă. 
Cum fiecare bărbat are nebuniile lui, pe Radu l-am luat “anti-plastic”. Nu-i plac nici femeile de plastic, nici sticlele. El este și campionul anti-risipă-de-mâncare al familiei pentru că MĂNÂNCĂ TOT. 
Am avut o copilărie grea, zice el. Nu arunc mâncare. 
În copilăria lui, ca și în a mea, apa venea de la robinet. A secat între timp de ne luăm toți apă în plastic?
Câtă apă? Cât plastic? Câtă risipă de motorină și de spațiu pe șosele? O sută de tiruri? O mie? Zece mii de curse pe an? Și noi vorbim de vigneta oxigen!


Nemții sunt mai pragmatici. Așa că au inventat BRITA. O singură cană. Un filtru pe lună sau chiar mai rar dacă ești singură. 100 de lei te costă 4 filtre de la KitchenShop. Apa pentru 4 luni te-ar costa 800 - 1000 de lei. Dacă nu bei “de fițe” caz în care costă mai mult decât berea de import. Dar hai să nu vorbim despre bani. 

Să vorbim despre Pământul Oamenilor care s-ar putea sfârși în curând. Planeta va supraviețui, doar noi nu o să mai fim de față. Primul animal vinovat de propria dispariție. Între 600 și 1500 de sticle de plastic folosește (și aruncă) o familie pe an! Doar pentru apă! Eu am făcut Arte, nu matematică, dar calculatorul de pe telefon s-a speriat când i-am cerut să înmulească populația României cu estimatul minim de un PET pe zi și cu numărul de zile dintr-un an. Sunt peste 6 miliarde de PET-uri pe an, dar, desigur, cifra e mult mai mare dacă iei în considerare și sucurile. 


Pe 22 martie este Ziua mondială a unei părți din mine, din tine, din noi toți. Ziua Apei. World Water Day. BRITA susține acțiunea Reduce Single Use Plastic Bottles. 
Multe PET-uri versus o singură BritaCine câștigă în meciul acesta? Planeta!
Poate că, așa cum visam cândva, chiar am putea începe o revoluție! Să iasă oamenii, dar nu în stradă să protesteze, ci la KitchenShop să-și aleagă fiecare ce model de Brita îi place, să o ia acasă și să o păstreze. PET-urile sunt “aventuri de o zi”. Ești pregătită pentru o relație de lungă durată? 
Tu ce model îți alegi? http://bit.ly/CaniBrita

BRITA e hotărâtă să salveze lumea!
O greșeală pe care s-ar putea să o faci și tu! Uită-te până la sfârșit! Te provoacă pisicile mele :D ... Ramona Constantinescu
Posted by Secretele Ramonei on Thursday, 12 March 2020