Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Pâine rustică irezistibilă în ceramică franțuzească!


Două dintre plăcerile vieții sunt mirosul și gustul de pâine caldă! Nu, nu mă refer la pâinea din supermarket, ci la pâinea făcută în casă. Multă lume se ferește să-și facă propria pâine de teamă că e prea complicat. Dragii mei, vă speriați degeaba! Se frământă mult mai puțin decât cozonacul, deci mai puțin efort.
Delicioasa pâine de mai jos a fost coaptă în ceramică franțuzească EmileHenry. Vasul lor cu capac este absolut fabulos! Menține umiditatea la interior și rumenește pâinea și cozonacii ca într-un cuptor tradițional.
Luna aceasta acest vas magic are 30% reducere! Asta magie! Au dispărut 30 de procente din preț! Este produsul lunii martie și îl găsiți chiar aici!

Pâine rustică + GIVEAWAY fierbibte! 🔥
Două dintre plăcerile vieții sunt mirosul și gustul de pâine caldă! 🥰 Nu, nu mă refer la pâinea din supermarket, ci la pâinea făcută în casă. 🥖 Multă lume se ferește să-și facă propria pâine de teamă că e prea complicat. Dragii mei, vă speriați degeaba! Se frământă mult mai puțin decât cozonacul, deci mai puțin efort. 💪🏼 Rețeta pas cu pas în link 🥳 https://www.gustverde.ro/2020/03/paine-rustica-giveaway-fierbinte.html ..... Ramona Constantinescu
Posted by Secretele Ramonei on Thursday, 5 March 2020

  Ingrediente:  
1kg făină pentru patiserie tip 55
20g sare
10g drojdie uscată
570g apă călduță
Unt și făină pentru uns tava

Dacă aveți un stand mixer puteți frământa cu ajutorul lui. Vă recomand exact ce am și eu, mixerul KitchenAid. Eu îl am de vreo 5 ani și merge impecabil și acum. Puteți frământa și la mână. Nu e ca la cozonac să vă epuizeze :) Durează mai puțin.


1. Am încălzit apa ușor, în jur de 40 grade C.


2. Am pus în bolul mixerului făina, sarea și drojdia și le-am mixat 1 minut.


3. Am început să torn apa călduță puțin câte puțin și am lăsat mixerul pe viteza 2 să frământe aluatul timp de 5 minute. La final aluatul trebuie să arate ca o mingiuță netedă :)



4. Am acoperit bolul cu un prosop și am lăsat aluatul la crescut 30 de minute la temperatura camerei. În acest timp am tapetat tava cu unt și făină și am mai spălat niște vase :))


5. Urmează un moment violent! :)) După cele 30 de minute am luat aluatul crescut la bătaie! Da da! Trebuie să eliberăm dioxidul de carbon. Câțiva pumni sunt suficienți :)) (vedeți video)


6. După ce l-am bătut, l-am rulat într-o formă cilindrică, l-am mângâiat cu un strat de făină și l-am așezat în tavă. 


7. Acum iar sunt violentă! Cu o lamă l-am crestat la suprafață. Gata, l-am chinuit suficient! Am pus capacul și am mai lăsat la dospit 60 de minute.



8. Preîncălziți cuptorul la 240 grade C. Introduceți tava în cuptor cu capacul pus și coaceți timp de 45 de minute.


9. Când a expirat timpul scoateți tava din cuptor cu mare grijă, este foarte fierbinte. Lăsați-o vreo 10 minute după care puteți îndepărta capacul.


Arată și miroase MINUNAT! O rețetă extrem de simplă, dar modul în care această pâine s-a copt face toată diferența!


Promoția este doar în luna martie! 30% discount pentru tava de copt pâine sau cozonaci – Emile Henry.