Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Amintiri din copilărie. Atenție! Confidențe cu acid!


Când mă jucam cu păpușile “Ken” o întreba pe Barbie: Ai umplut sifonul?
Am pus Ken între ghilimele că nu era “original” :)) Situația era însă cât de poate de originală. De la mama ei, adică de la mama mea. 
Tata dădea niște petreceri monstruoase în apartamentul nostru de 3 camere și sifonul era una dintre mândriile lui. 
Era un sifon CUSTOM! Făcut pe șantier. Ținea 15 litri de sifon în pântecul lui de balaur din inox. Eu aveam 4-5 ani și îmi amintesc că îmi era puțin frică de el. Era mai mare decât mine și “nervos”, dar mă și atrăgea că toți păreau interesați de el, iar tatăl meu, ca un Sfânt Ioan mai petrecăreț, “boteza” vinul alb din paharele musafirilor care întindeau mâinile către el ca într-o adorație. 
Era o scenă de Capela Sixtină la noi în sufragerie :)) Sfântul Mitică îmblânzea balaurul! Îl ținea bărbătește de cap și el scuipa foc, ba nu, apă, dar care te pișca la limbă ca focul. 
Singura care nu-l iubea pe balaur era mama, care trebuia să-l adune când era leșinat, gol și inutil și apoi să-l umple la colț. 


Admirația celor de la coadă care veneau cu sifoane obișnuite o lăsa rece pentru că umplut era foarte greu și ea se târa cu el pe scări când nu mergea liftul cam la fel ca mulți dintre voi cu bax-urile de apă “carbogazeificată”. Când citiți asta pe sticlă să știți că fix SIFON înseamnă. 
Eu am obosit numai privind-o pe mama cum resuscita balaurul 15 litri ani de zile. Vă dați seama că m-a afectat dacă întrebam și păpușa Barbie “ai umplut sifonul”? 
Acum Sodastream face 60 de litri de sifon și cântărește cât un fulg! Iar acum e și mai ușor de… cumpărat! 250 de lei în loc de 358!
Da i-am luat și mamei unul să vadă ce a progresat tehnologia!
Păpușile de astăzi nu vor mai fi întrebate dacă au umplut sifonul. Că se schimbă butelia la orice magazin KitchenShop o dată la 3-4 luni!
Iar dacă tata ar mai fi trăit astăzi ar fi dat probabil sifon nu doar “la toată scara”, ci chiar “la tot cartierul”. 
Ține minte trei cuvinte: Produsul lunii aprilie! 
Sodastream. La KitchenShop! https://www.kitchenshop.ro/aparat-sifon-jet-sodastream
Sper să vă placă video-ul... :)

Pentru că lucrez de acasă Am pisicile pe masă Și pauza de hidratare Cu Sodasteam-ul din dotare! Fără fire, mereu...
Posted by Secretele Ramonei on Monday, 20 April 2020