Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Blat pufos de tort fără zahăr! Cu cremă Albă ca zăpada.


Azi am pentru voi o rețetă 2 în 1!
Simplu și irezistibil! Un tort delicios de vară. Foarte răcoritor! E 2 în 1 pentru că acest blat absolut fabulos merge folosit atât pentru tort cât și pentru chec sau pandișpan cu fructe.  Am îndulcit cu Green Sugar Premium 1:2. Este o formulă nouă! Era bun Green Sugar și înainte, dar GS Premium 1 la 2 e perfect! Au reușit să facă un produs pe care să-l confunzi cu zahărul! Da, da! Nu mai există nicio diferență!  Să știți că mie nu prea îmi ies torturile simandicoase. Am senzația că nu mă prea plac, dar acest tort… a fost prea ușor ca să nu-mi iasă :))  Ingrediente pentru două blaturi de 22cm  
8 ouă
100gr Green Sugar Premium 1:2 (cu putere dublă de îndulcire)
100g făină
1 plic praf de copt
50g ulei
2 lingurițe esență de vanilie

  Ingrediente pentru însiropat blatul  
10g Green Sugar Premium 1:2 (cu putere dublă de îndulcire)
200ml apă
Coajă de lămâie sau suc de lămâie

  Ingrediente pentru cremă  
400ml smântână pentru frișcă neîndulcită (rece de la frigider)
250g căpșuni sau ce fructe doriți voi


1. Haideți să începem cu blatul de pandișpan. Separăm gălbenușurile de albușuri.


2. Într-un bol măricel mixăm la viteză maximă gălbenușurile cu îndulcitorul Green Sugar Premium 1 la 2 și esența de vanilie până devin albicioase. În jur de 5 minute.

3. Adăugăm uleiul și mixăm în continuare timp de încă 5 minute. La final textura seamănă cu a unui iaurt. Lăsăm deoparte.


4. În alt bol punem albușurile cu puțină sare și mixăm la viteză maximă timp de 2-3 minute până devin tari.


5. Adăugăm acum albușul peste compoziția de gălbenuș și amestecăm extrem de ușor, de jos în sus, cu o paletă. În faza asta NU mai folosim mixerul!


6.  Combinăm făina cu praful de copt și o adăugăm în ploaie în compoziție.


Cam așa arată textura finală. O cremă aerată :)) Foarte fain!


7.Turnăm aluatul în două forme de tort. Eu recomand forme din silicon. Sunt minunate! Le-am uns cu puțin ulei. Când este gata blatul de tort se desprinde singurel de margini. Dacă folosiți forme de tort detașabile nu uitați să puneți hârte de copt.


8. Băgăm la cuptorul preîncălzit 170 grade și coacem timp de 30 de minute sau până devine auriu la suprafață. Când este gata cocerea scoatem blaturile din cuptor și le lăsăm să se răcească complet. 
Dacă doriți puteți tăia pe din două aceste două blaturi și să obțineți patru blaturi mai subțiri. Nu uitați să le însiropați pe toate cele 4. :)


9. Haideți să facem siropul. Mai ușor nici nu există.
Într-o crăticioară mică puneți apa, îndulcitorul Green Sugar Premium și coaja sau sucul de lămâie. Amestecați până începe să fiarbă. Opriți focul și lăsați siropul la odihnit 5 minute.


10. Cu o lingură turnați în mod egal sirop peste blaturi. Acum este momentul cremei.


11. Puneți smântâna rece într-un bol și mixați bine până devine frișcă. Adăugați jumătate din cantitatea unui borcan cu cremă tartinabilă Albă ca Zăpada și amestecați ușor cu o paletă până se combin frumos. Asta e tot! Crema este gata. E un deliciu!


12. Așezați crema peste blaturi, ornați cu căpșuni, însiropați și cel de-al doilea blat și asta e tot! Aveți cel mai rapid tot! 

Atât de ușor de făcut! Este dulce, dar fără zahăr! Îți vine să-l mănânci :) dar mai ai de așteptat un pic. Două ore la frigider vor face crema să se întărească un picuț și va fi foarte ușor de tăiat.


Radu n-a avut răbdare așa că eu am băgat la frigider doar o jumătate din tort. Așa e cu copiii. Indiferent de vârstă.
Poftă mare!