Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Doctorul Arahidă! 5 beneficii ale untului de arahide confirmate și de profesorii de la Harvard!


Știți deja că nu pun niciodată un produs pe piață pe care nu l-aș consuma eu. Untul de arahide are însă o istorie diferită pentru că mi-am făcut unt de arahide “de casă”, la Vitamix, vreo 3 ani înainte să scot primul borcan de Secretele Ramonei. 
În acești 3 ani am văzut că până și cei mici mănâncă unt de arahide cu plăcere dacă e făcut cum trebuie! Iar copiii sunt cei mai duri critici!
Am primit și întrebări de genul: 
cum să fie sănătos când are atâtea calorii? 
sau
grăsimile astea saturate nu îmi ridică la cer colesterolul? 
Pentru toți cei interesați de ce mănâncă am adunat acest articol din surse respectate. 
1. Oamenii care consumă regluat arahide și alte nuci sunt mai puțin expuși la boli cardiovasculare decât cei care nu consumă așa ceva. 
Studiile sunt multe și se întind pe mulți ani! Profesorul de nutriție Walter C. Willet crede că asta are de-a face și cu faptul că oamenii interesați de hrană sănătoasă au o viață mai echilibrată per total față de ceilalți, dar asta nu reduce din meritul arahidelor ;) (sursă: aici )

2. Untul de arahide fără adaos de sare are un raport excelent sodiu-potasiu! Așa se explică faptul că sportivii îl preferă ca sursă de energie! 
Aici nu a trebuit să mai întreb niciun profesor pentru că am onoarea să primesc comenzi de la sportivi care ne reprezintă cu succes pe toate meridianele lumii. Da, untul de arahide Secretele Ramonei NU ARE ADAOS DE SARE. 

3. Sursă bună de proteine! 25%! Ține de foame fără să te umfle!
Cineva mi-a scris că shake-ul lui proteic are 80% proteine și că nu înțelege de ce e atât de lăudat untul de arahide. Când l-am întrebat câtă apă sau lapte pune peste acel “scoop” de pudră proteică a înțeles singur. Practic diluezi acele proteine în smoothie până când ajungi la mai puțin de 20% din ce bagi în burtică. Untul de arahide câștigă și runda asta! La puncte ;)

4. Reduce riscul de diabet! 
Untul de arahide nu îți ridică aproape deloc glicemia! 100 de grame de unt de arahide conțin doar 4 grame de carbohidrați asimilați zaharurilor și un total de 15 grame de carbohidrați ceea ce îl recomandă și în dietele low-carb!

5. Bogat în vitamine și minerale!
O porție de 100 de grame de unt de arahide oferă 45% din doza zilnică recomandată de vitamina E, 67% din cea de B3, 27% din cea de B6, plus ceva magneziu, zinc și seleniu. Secretele Ramonei sunt îmbogățite cu Omega 7! 

BONUS: Pentru că mulți (mai ales sportivii) s-au plâns că borcanele sunt prea mici am scos un borcan BIG BOY! De 750 de grame! Mai ieftin decât două borcane de 350! Iar dacă bagi și codul ANIVERSARE la finalizarea comenzii devine și mai ieftin. Ține cu casa ;) CLICK PE POZĂ: