Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

New York cheesecake fără zahăr!


În cartea mea de bucate exista un capitol cu “Rețete de impresionat soacra”, dar și unul cu “Rețete pentru burlaci”. Nu știu unde aș fi încadrat acest New York Cheesecake fără zahăr pentru că e SENZAȚIE, dar e și foarte ușor de făcut! Dimensiune cheesecake: 24cm.

 Pentru blat 

 Pentru cheesecake (toate ingredientele la temperatura camerei) 
160g îndulcitor Green Sugar Premium (cu putere dublă de îndulcire)*
5 ouă
60g făină
Coaja și sucul de la o lămâie mare

 Pentru topping (toate ingredientele reci) 
2 linguri rase îndulcitor Green Sugar Premium (cu putere dublă de îndulcire)

 (*îndulcitor din Stevie, 100% natural cu zero calorii și zero indice glicemic)


1. Rupeți biscuiții în bucăți și zdrobiți-i bine de tot la robotul de bucătărie. Mai puteți să-i băgați într-o pungă și să-i zdrobiți cu o sticlă sau cu un făcăleț.


2. Separat într-o crăticioară topiți untul la foc foarte mic. Opriți focul și combinați untul cu biscuiții făcuți pulbere.


3. Transferați amestecul într-o formă de tort detașabilă de 24-25cm. Apăsați ferm pe blat până se lipește bine biscuitele de tavă. Vă puteți ajuta de fundul unui pahar. 


 4. Băgați blatul la frigider. Ne apucăm de umplutură acum.


5. Într-un bol mare puneți crema de brânză, îndulcitorul Green Sugar Premium și mixați bine pentru 5 minute. 


6. Adăugați ouăle pe rând. Nu toate în același timp. După fiecare ou mixați în jur de 2 minute.


7. Adăugați făina, smântâna pentru frișcă, sucul și zeama de lămâie. Mai mixați 3 minute. Cam asta e tot! Miroase frumos nu-i așa? :) Scoateți blatul de la frigider și transferați umplutura de brânză.  


8. Băgați tava în cuptorul preîncălzit 150 grade ventilat – pentru 70 minute. Când este gata opriți cuptorul, deschideți ușa de o palmă și lăsați prăjitura în cuptor pentru încă o ora să se răcească treptat. După acest timp o puteți scoate din cuptor și o mai țineți o oră la temperatura camerei după care o băgați la frigider pentru cel puțin 2 ore. Cel mai bine e să faceți seara cheesecake-ul și să îl lăsați peste noapte la frigider.


Nu vă panicați dacă vi se crapă puțin la suprafață atunci când îl scoateți din cuptor. Săptămâna trecută mi s-a crăpat puțin, dar am astupat cu dulceață :))  Nici nu se vede! Azi când am făcut rețeta pentru pozat nu s-a mai crăpat deloc.

Atenție! Scoateți cheesecake-ul din formă abia după ce a stat cel puțin 2 ore la frigider. Se face ușor, cu ajutorul unei lame de cuțit. Plimbați lama pe marginea laterală până se desprinde prăjitura de tava de tort.


9. Pentru topping mixați smântâna pentru frișcă cu Green Sugar Premium și aroma de vanilie. Am pus frișcă pe cheesecake și dulceață de vișine. O nebunie!





Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/