Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Tartă cu iaurt grecesc și caise. Fără zahăr.


Deși prietenii mă laudă pentru ce fac în bucătărie eu nu prea mai ajung pe acolo :)
Multă treabă cu “Secretele”. Când totuși ajung în bucătărie vreau să nu stau prea mult. Când îți iese ceva bun nimeni nu te întreabă cât ai muncit, de ce să exagerăm :)) Am făcut o tartă extrem de simplă, dar de MARE efect! E prima oară când fac o tartă DOAR cu iaurt grecesc. Fără cremă de brânză, smântână sau mascarpone. E foarte ușoară. Și de făcut și la stomac :) Dulce, dar fără zahăr!


  pentru aluat:  
250g făină
30g Green Sugar Premium* (cu putere dublă de îndulcire)
100g unt rece tăiat în bucățele
1 ou
2 linguri lapte rece
1 linguriță extract de vanilie
puțină sare

  pentru umplutură  
500g iaurt grecesc
40g Green Sugar Premium* (cu putere dublă de îndulcire)
2 ouă
1 linguriță extract de vanilie
6 caise coapte (tăiate în două)
 (*îndulcitor din Stevie, 100% natural cu zero calorii și zero indice glicemic)
  

Începem cu aluatul de tartă. Îl puteți face la mână, adică îl frământați puțin sau faceți ca mine. Eu am un mic roboțel cu lamă în formă de S.


1. Am pus făina, sarea și îndulcitorul Green Sugar și am mixat câteva secunde.


2. Am adăugat bucățelele de unt și oul și am mai mixat puțin.


3. Am adăugat laptele rece și esența de vanilie și am mai apăsat de buton de câteva ori până am simțit eu că s-au combinat cât de cât. Aluatul este destul de sfărâmicios.


4. Am turnat compoziția pe blatul de lucru și l-am frământat la mână 1-2 minute până s-a mai legat puțin. Nu e nicio filozofie, se face ca orice altă tartă. Dacă voi aveți altă procedură ar fi minunat să o faceți așa cum sunteți voi obișnuiți.


5. Am întins aluatul cu făcălețul, iar cu ajutorul unui cutter special de pizza l-am tăiat pe round :)6. Am rulat aluatul pe făcăleț și l-am transferat pe tavă. Nu e nicio problemă dacă se mai rupe din el. Tot delicios o să fie :)


7. Am băgat tava cu aluatul în cuptorul preîncălzit – 180 grade pentru 10 minute. În acest timp facem repejor umplutura.


8. Tot în roboțelul meu mic am pus iaurtul grecesc, îndulcitorul Green Sugar Premium, ouăle și vanilia. Am mixat bine până s-au combinat frumos.


9. Am scos tava din cuptor și am lăsat-o să se răcorească 10 minute.


10. Am pus toată crema în tavă și am adăugat și jumătățile de caise. Gata! La cuptor cu tava! 180 grade pentru 35 de minute!


Luasem din piață niște cimbrișor și nu știam ce să fac cu el :) I-am găsit un scop. Arată fain pe tarta mea și se spune că e curat medicament. Mă duc să mă mai tratez cu încă o felie! :D


Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/