Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

TORT EVA (Tort cu zmeură și blat cu banane)


 Ingrediente pentru blat:
7 ouă
2 banane potrivit de coapte
160g făină
1 linguriță praf de copt


Ingrediente pentru cremă:
500g mascarpone
500g smântână pentru frișcă neîndulcită


Pentru însiropat blat:


În primul rând vreau să-mi cer scuze față de voi. Am spus că voi posta rețeta de ziua Evei, apoi timpul nu a mai ținut deloc cu mine. Ca să mă iertați și să fie mai ușor am pus link către produsele mele, iar la un simplu click o să vă direcționeze direct către site.

Partea frumoasă la acest tort este că puteți customiza crema cum doriți voi! În loc de gem de zmeură puteți pune crema Gianduia de exemplu și veți obține un tort ciocolatos! Sau puteți folosi orice alt gem de la noi.

O să închei spunându-vă că la ziua Evei am făcut două torturi. Acest tort pentru copilași și un tort tiramisu cu alcool și multă cafea pentru adulți. Ce credeți că s-a întâmplat? A fost bătaie pe tortul Evei! Toate mamele au vrut rețeta, iar nici nu o scrisesem încă! :))

Începem? :)


1. Separăm ouăle și într-un bol mare batem bine albușurile spumă cu mixerul până obținem textura unei bezele. Lăsăm deoparte.


2. Într-un robot de bucătărie punem bananele, gălbenușurile, siropul Secret, pasta de vanilie și blenduim până obținem o textură cremoasă.


3. La acest pas nu mai folosim niciun robot. Cu o spatulă încorporăm compoziția de banane puțin câte puțin și amestecând încet în albușurile bătute spumă. Rezultatul este o compoziție cremoasă.


4. Combinăm făina cu praful de copt. 


5. Tot ușor încorporăm făina cu o spatulă în compoziția cremoasă obținută mai sus, cu mișcări circulare, lente, având grijă să păstrăm compoziția aerată. 


6. Turnăm compoziția în două forme de tort de 20 cm. Eu am folosit două forme din silicon. Sunt ideale pentru așa ceva. (Unse cu puțin ulei înainte). Dacă nu aveți forme din silicon sunt bune și formele de tort detașabile. Puteți folosi și forme mai mari, iar blaturile vor ieși mai subțiri și, de ce nu, poate nici nu mai este nevoie să le secționați :))


7. Coacem cele două blaturi de tort la 170C timp de 40 min. Verificați la final cu scobitoarea dacă sunt coapte. Când blatul e gata este foarte important să-l lăsăm la răcit.


8. Cât se răcește blatul ne apucăm de cremă. Într-un bol mic combinăm gemul de zmeură cu Siropul Secret și amestecăm bine. Lăsăm deoparte.


9. Într-un bol mare punem mascarpone, frișca lichidă și mixăm până capătă textură cremoasă. 


10. Adăugăm gemul de zmeură și continuăm să mixăm până se încorporează perfect. Acum băgați crema la frigider pentru 1 oră sau mai exact până când s-a răcit bine blatul de tort.


11. După ce s-a răcorit complet tăiem ambele blaturi în două. Vor rezulta 4 blaturi mai subțirele. Lăsăm deoparte.


12. Acum e momentul să însiropăm puțin. Cu o linguriță distribuiți pe fiecare blat siropul de agave combinat cu apă. Cam (8-10 lingurițe pe fiecare blat).


13. Să revenim la cremă. O scoatem de la frigider și punem câte un strat de cremă pe fiecare blat. Pentru a distribui mai ușor crema între blaturi eu am folopsit o punguță de decorat cu o duză cu gură mai mare la capăt. (Am distribuit crema în formă de "melc")


14. Decorați la final cu zmeură. La frigider cu el pentru 2 ore!


Poftă mare! :)