Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Budincă delicioasă din semințe de chia


Știu că e ciudat, dar la mine acasă, daca te întreb ce fel de lapte vrei nu trebuie să alegi între "de vacă" sau "de capră". Nici între "condensat" sau "degresat". Pentru mine laptele nu se mulge din niște țâțici mici ci se scoate din lemn :)) Mai precis din migdale sau caju. Îl folosesc destul de des în ultima vreme. Cu 600 de ml de lapte faceți două budinci :) Merg de minune la micul dejun sau ca desert. Dacă nu aveți chef/timp să faceți voi laptele de migdale/caju, aveți varianta să-l cumpărați din comerț. Sfatul meu este să-l alegeți pe cel mai natural posibil. Fără zahăr!


  pentru două porții:  
600ml lapte de migdale sau caju
8 linguri fulgi de ovaz
6 linguri semințe de chia
120g afine congelate

  pentru topping:  
2 linguri semințe de dovleac crude
goji deshidratate
felii de banană și capșună
scorțișoară

sirop de arțar sau miere după gust



În câțiva pași simpli budinca e gata. Într-un bol am pus pe rând: lapte, fulgi de ovăz, semințe de chia și afine. Cu o lingură le-am amestecat binișor pe toate. E momentul să gustați din compoziție. Este foarte posibil sa o preferați mai dulce. Radu m-a rugat să mai adaug 2 linguri de miere :)) Pentru mine era perfectă și fără :)


Dupa ce am îndulcit-o cât să fie Radu mulțumit, am turnat compoziția în două borcan de 500g. Găsiți astfel de borcane la Ikea. Am bagat borcanele la frigider pentru 2 ore, timp suficient ca semințele de chia să crească binișor în volum.


După ce am scos budinca de la frigider am decorat-o cu felii de banană și capșună, semințe de dovleac, goji, scorțisoara și un strop de miere. 


Se face atât de ușor încât a devenit unul din deserturile preferate! Sunt tare curioasă ce părere aveți și voi :)